начало

Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол

ПОМОЩ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ

Мнениеот Светла » 25 Мар 2004, 15:03

Здравейте всички!Имам проблем и мисля че тук е мястото да ми помогнете.
Аз съм на постоянен трудов договор в частна фирма, но за късмет си намерих работа на по-добро място и с по-добро възнаграждение.мисля си да пусна предизвестие 1 месечно, но може ли едновременно да ползвам платен, неплатен отпуск, болнични и т.н. за да мога веднага да започна на другата работа?
Посъветвайте ме как да постъпя, за да не сгафя
Светла

Re: ПОМОЩ

Мнениеот zmedarova » 25 Мар 2004, 18:37

Вариантите са няколко:
1. Да излезеш болнични, но трудовата ти книжка няма да е приключена за това време и може да е проблем за започване на другото място. При желание от тяхна страна могат да ти направят договор за поръчка или популярния граждански договор за времето на болничните. Платен и неплатен отпуск можеш да вземеш само с разрешение на работодателя, който може да иска да си отработиш предизвестието и да не ти го разреши.
2. Да изплатиш обезщетение в размер на брутното възнаграждение на работодателя за неспазеното предизвестие - за целия срок или за част от него.

Най-добре е да се договориш с работодателя за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Ако той не приеме и чак тогава да пробваш с предизвестието. Но ако работодателя не ти отговори веднага на молбата за вз.съгласие, побързай да впишеш достоверна дата на предизвестието и то да си тече.

Аз за това се сетих, ако има нещо някой да допълни или поправи.
zmedarova
Нов потребител

Назад към Трудово право