начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Прекратен ТД без да получа заповед

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот s_velichkova » 14 Май 2014, 11:02

Здравейте!Може да е коментирана подобна тема,но аз държа да разкажа моят проблем ,защото не съм напълно сигурна колко съм в правото си и колко не съм.
На 08.07.2013 г. подписвам договор по чл.70,ал.1,т.1 от КТ с 6 мес. изпитване с фирма ...ЕООД.
На следващия месец /септември/ реших ,че не ще напусна и дадох Молба/предизвестие/ за напускане по взаимно съгласие,като преди това е воден разговор и той прие моето напускане.По договор имам 90 дни предизвестие и през това време трябваше да се намери заместник.До края на декември останах на работа ,ту имах заместник да обуча,ту-нямах,но останах и ми се плащаше по банков път.В същия месец управителя/собственик/ ме помоли да остана до ЮНИ и аз се съгласих,при условие че ще обучавам или помагам на новият човек и тук е мястото да кажа че дейността е свързана с преподаване на народни танци.Приех при тези условия ,но човек така и не се намери и си останах сама да преподавам до ден днешен месец МАЙ.И ДНЕС решавам да проверя какво се случва с документите ми относно прекратяването на трудовите ми отношения,като по моя инициатива звъня на собственика /който е в чужбина в момента/ ,да го попитам кога ще получа ЗАПОВЕД и Трудовата си книжка.Той ми каза,че трудовите ни отношения са приключили още когато сме си говорили септември /преди да дам молбата си/ ,т.е. след разговора ни.Аз останах без дъх! Проверих осигурителния си доход и се оказва ,че от ноември включително до сега аз нямам осигуровки!
Моля обяснете ми той има ли това право да прекратява договор без да съм информирана за това и да разбера 8 месеца по-късно,като до ден днешен му работя и той ми плаща по банков път и дори не споменава че е прекратил осигурителния ми доход!
Помощ!
s_velichkova
Нов потребител

Re: Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот borovinka » 14 Май 2014, 11:25

s_velichkova написа:Моля обяснете ми той има ли това право да прекратява договор без да съм информирана за това не и да разбера 8 месеца по-късно,като до ден днешен му работя и той ми плаща значи не е съвсем прекратен трудовия ви договор по банков път и дори не споменава че е прекратил осигурителния ми доход! за последното - няма как без валидно да ви е връчена заповед за прекратяване на ТД и да ви е оформена трудовата книжка. Както сте получавала възнаграждение, така може и да си искате да ви бъдат внесени осигуровките за периода, в който сте работила.
Оттук насетне, каквото и да ви връчват - подписвайте с настояща дата и внимавайте. Консултирайте се лично с адвокат.

Помощ!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Прекратен ТД без да получа заповед

Мнениеот s_velichkova » 14 Май 2014, 11:52

Благодаря!
Проверих си чрез ПИК кода и договора е прекратен на 07.11,2013 г. без да съм подписвала и дори информирана за това.И понеже съм си наивна и съм си вярвала ,че съм на договор все още ,сега когато реших да проверя след толкова време ,се оказва че той си го е прекратил.А парите ,които ми превежда не мога да обясна защо така и явно си подъл.Пише ,че е прекратен на основание чл.327, ал.2 от КТ и договора е срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 КТ !!!!! Аз съм подписала договор на хартия по чл.70 ал 1 т.ч от КТ!
Какви са тия работи!
s_velichkova
Нов потребител

Назад към Трудово право