начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Как да изчисля положения труд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да изчисля положения труд

Мнениеот snakyy » 24 Яну 2013, 22:20

Здравейте,
Определена охранителна фирма, която за сега няма да споменавам работи на принципа служителите и да работят "доброволно". В смисъл управителят и е бивш висш полицай, който в момента го раздава на мутра, и за него е нормално да му работиш без трудов договор. За съжаление и аз се хванах на въдицата, и прекалено късно разбрах, че не ми е пуснал договор/реших в един момент да си проверя здравните/, и няма никакво намерение да го прави защото бил достатъчно коректен към мен, и ми плащал мизерна заплата/последното според мое му/, в противен случай щял да ме обеси, на друг колега краката щял да счупи, семейството му да пребие и прочие закани. Но това е друга тема, и няма да продължавам в същия дух да не помислите, че сме в 90-те години пак.
Та преди време напуснах, но тъй като според друг закон във фирмения правилник работиш 2 месеца и на третия получаваш първа заплата увиснах с 2 заплати, и съм решил да си търся правата по съдебен път. Въпроса ми е как да изчисля сумата, която ми дължи при положение, че работех по 30 дни в месеца и 12 часа на ден? Първоначалната ни договорка беше да стартирам на 350лв/8 часа дневно 5 дни в седмицата/, която си и остана постоянна независимо постоянно увеличаващото се работно време и и работни задължения , и сумата трябваше да е чиста след удръжки и данъци.
snakyy
Нов потребител

Назад към Трудово право