начало

Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол Призоваването на свидетели от Европейската прокуратура може да подлежи на съдебен контрол

Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Мнениеот newi » 26 Юли 2004, 23:10

Въпросът ми е следният: Имам основен трудов договор при продължителност на работното време от 8 ч. и допълнителен трудов договор при друг работодател с продължителност на работния ден 4ч. След промените в КТ максималната продължителност на работната седмица от 60часа се променя на 48часа. Как трябва да се промени договорът по допълнителното ми трудово правоотношение, за да не противоречи на закона. С работодателите няма проблем. Проблемът е за законосъобразността на втория трудов договор.
newi

Re: Договор за външно съвместителство след промените в КТ

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 06:04

Работната седмица е 5дневна с продължителност 40 часа -136 от КТ ,като в случаите на удължаване на работното време мак.48 часа -136аал.2 от КТ
Когато работника работи и по договор за външно /вътрешно съвместителство то продължителноста на раб. седмица не може да надвиши 48 часа -113 ал.2 от КТ ,разпоредбата е императивна ,тоест по д.ра за доп. труд максимално можете да работите 8 часа за работната седмица ,която е40 часа.
Не знам колко е времетраенето на раб.време по допълнителния договор ,но от 1 .08.04 г. то трябва да е до 8 часа
донна2

Назад към Трудово право