начало

Извеждане на изискването за изясняване на последиците от действието на Правото на ЕС през крайъгълната 2021 г. Извеждане на изискването за изясняване на последиците от действието на Правото на ЕС през крайъгълната 2021 г.

Въпрос относно казусите

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Въпрос относно казусите

Мнениеот celio88 » 27 Ное 2009, 23:34

Въпросът ми е относно казусите по наказателно право . Как да знам дали съм решил правилно даден казус от книжките с казуси, които продават при положение че няма дадето решение и няма как да знам дали съм в правилна насока . Благодаря за отговорите макар за някои въпроса ми е да глупав .
celio88
Нов потребител

Re: Въпрос относно казусите

Мнениеот viki06 » 28 Ное 2009, 21:17

решения на казуси никога няма в сборниците и няма и да има-идеята е да се проверят знанията в съответната материя чрез отговорите на поставените в казуса въпроси най вече чрез обосноваването им.
viki06
Младши потребител

Мнениеот bastard » 29 Ное 2009, 17:40

Въпреки това смятам, че е много глупаво да има казуси без отговори. Все едно сборник със задачи по математика без решенията.
bastard
Потребител

Мнениеот marto_danielov » 29 Ное 2009, 18:05

Колеги откъде може да си закупим книжки с казуси???
marto_danielov
Младши потребител

Мнениеот student_pravo » 29 Ное 2009, 18:18

Вероятно от книжарница. Ако става въпрос за казуси по наказателно право, има много добър сборник на Лазар Груев и Ралица Илкова. В него ще откриете множество казуси и съдебна практика.
student_pravo
Младши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 03 Дек 2009, 18:32

celio88 написа:Въпросът ми е относно казусите по наказателно право . Как да знам дали съм решил правилно даден казус от книжките с казуси, които продават при положение че няма дадето решение и няма как да знам дали съм в правилна насока . Благодаря за отговорите макар за някои въпроса ми е да глупав .

Ххахахахахахахахахаха, това да не ти е задача по математика, хахахах.

Верно, много ти е глупав въпроса.
advokat__nikolov

Мнениеот violea » 10 Дек 2009, 17:54

В книжките с казуси няма отговори - и аз бях изненадана и разочарована в началото, но като ги прочетеш два пъти, ще видиш, че не са и необходими толкова. практиката след всеки раздел е достатъчна, за да се ориентираш и намериш отговорите. Аз миналия месец взех държавния и смело твърдя, че най-много ми бяха от полза именно тези две книжки на Лазар Груев. А и не се притеснявай - не са толкова педантични май. оказа се, че казуса са го преминали и колеги, които бяха писали пълни глупости - нищо общо с правилното решение. Успех.
violea
Нов потребител

Назад към Лекции и материали