начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Обучение в Националния институт по правосъдие

Дискусии на тема съдебната власт в България

Обучение в Националния институт по правосъдие

Мнениеот Нина » 22 Дек 2005, 17:03

Колеги, искам да попитам може ли някой от Вас да даде някаква информация за обучението в НИП? На сайта на НИП са посочени само общи прогроми за младши съдии, нищо не пише за младши прокурорите и следователите, а мен ме интересуват именно те. Ще се радвам да пише някой, който е минал курса на обучение - как протича, на какво се набляга, има ли хора, който не завършват, провежда ли се изпитване и т.н. Колко струва обучението, тъй като то ще се заплаща от нас? Как ще коментирате и внесеното предложение за промяна на ЗСВ и по конкретно промяната в срока на юридическия стаж от 3 на 6 месеца, и това, че издържалите конкурса за магистрати ще минават 6-месечно обучение в Националния институт по правосъдието, по време на което ще получават стипендия. След завършване на курса кандидатите са задължени да работят в органите на съдебната власт минимум 5 години. Онези, които нарушат това задължение, ще възстановяват на държавата разноските по обучението им. Благодаря предварително.
Нина

Мнениеот Гост » 22 Дек 2005, 17:46

аз въобще не мога да вляза в сайта на НИП, нещо или адреса не е точен, или аз не се оправям добре, моля публикувайте ми адреса.
Гост

Мнениеот Гост » 22 Дек 2005, 18:50

Anonymous написа:аз въобще не мога да вляза в сайта на НИП, нещо или адреса не е точен, или аз не се оправям добре, моля публикувайте ми адреса.

http://www.nij.bg/
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 09:41

Anonymous написа:
Anonymous написа:аз въобще не мога да вляза в сайта на НИП, нещо или адреса не е точен, или аз не се оправям добре, моля публикувайте ми адреса.

http://www.nij.bg/

НЕ мога да се свържа и това е, винаги излиза съобщение за грешка.НЯкой може ли да изпрати програмата за 2006г., преди да са я скрили шефовете по съдилища
Гост

Re: Обучение в Националния институт по правосъдие

Мнениеот tzveti24 » 05 Яну 2006, 10:05

Нина написа:Колеги, искам да попитам може ли някой от Вас да даде някаква информация за обучението в НИП? На сайта на НИП са посочени само общи прогроми за младши съдии, нищо не пише за младши прокурорите и следователите, а мен ме интересуват именно те. Ще се радвам да пише някой, който е минал курса на обучение - как протича, на какво се набляга, има ли хора, който не завършват, провежда ли се изпитване и т.н. Колко струва обучението, тъй като то ще се заплаща от нас? Как ще коментирате и внесеното предложение за промяна на ЗСВ и по конкретно промяната в срока на юридическия стаж от 3 на 6 месеца, и това, че издържалите конкурса за магистрати ще минават 6-месечно обучение в Националния институт по правосъдието, по време на което ще получават стипендия. След завършване на курса кандидатите са задължени да работят в органите на съдебната власт минимум 5 години. Онези, които нарушат това задължение, ще възстановяват на държавата разноските по обучението им. Благодаря предварително.

Здравейте и Честита Нова година на всчки! Обучението в НИП не го заплащате Вие, а то е за сметка на институтата, но разноските по пребиваването в София са за ваша сметка, така че си е почти същото. Обучението за младши прокурори обхаваща само наказателно правната материя, общи теми по съдебна медицина, съдебна психиатрия и психология, съдебни експертизи, криминалистика и това е в общи линии, но не мога да кажа дали няма да има промени в програмата. Материята се разглежда, както от теоритична, така и от практическа гледна точка. Държат се и изпити на първо тримесечие и в края на курса на обучението. Нашият изпит се състоеше в решаване на преписки и дела и тест, като имахме и текущи оценки. Това е което се сещам като най-важно от самото обучение.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:14

А някакво общежитие има ли, което може да се ползва?
Или на квартири?
Гост

Мнениеот tzveti24 » 05 Яну 2006, 10:18

Anonymous написа:А някакво общежитие има ли, което може да се ползва?
Или на квартири?

По-голямата част от нас бяха на квартира, като се комбинирахме двама, трима или четирима в самостоятелен апартамент, други бяха при познати и роднини, а трети ползваха варианта с общежитие, което беше на хотелски начала и в последствие си търсеха квартира, но тази година може и да са успели да организират нещо по - сигурно, така, че не е лошо да се свържете по телефона със служителите в НИП и да изчистите този въпрос от по-рано.
tzveti24
Младши потребител

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:21

tzveti24 написа:
Или на квартири?

По-голямата част от нас бяха на квартира, като се комбинирахме двама, трима или четирима в самостоятелен апартамент, други бяха при познати и роднини, а трети ползваха варианта с общежитие, което беше на хотелски начала и в последствие си търсеха квартира, но тази година може и да са успели да организират нещо по - сигурно, така, че не е лошо да се свържете по телефона със служителите в НИП и да изчистите този въпрос от по-рано.

Колеги, а някой има ли информация дали има жалба против решенията на комисиите?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:23

tzveti24 написа:
Или на квартири?

Какви документи подготвяхте и подавахте във съответните прокуратури?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:26

Anonymous написа:
tzveti24 написа:
Или на квартири?

Какви документи подготвяхте и подавахте във съответните прокуратури?

Извинете, моля да се чете "в" , не "във" в предходния въпрос.
Гост

Мнениеот Ив78 » 05 Яну 2006, 10:52

Какви документи ще трябва да подготвим и представим в съответната прокуратурата? Или са достатъчни подадените за конкурса?
Ив78

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:59

колеги, здравейте!! можи ли някой да ми каже кога започва обучението, от коя дата? или още не се знае
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 10:59

колеги, здравейте!! можи ли някой да ми каже кога започва обучението, от коя дата? или още не се знае
Гост

Мнениеот Миронов » 05 Яну 2006, 11:12

Не се знае от кога ще започне, защото още не сме назначени. Обучението ще бъде след това, като ще бъдем командировани от съответната прокуратура/съд, следствие/. Не знам дали има жалби срещу конкурса за прокурори, дали ще кажат от администрацията на ВСС?
Миронов

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 11:27

колеги знаете ли кога ще ни назначат. дали сега на 11.01 2006 год. когато ще е първото събрание на всс или по - късно
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 11:30

Има ли някой някаква идея какво ще стане с младшите следователи, след новото НПК? Дали ще ги преназначет направо за младши прокурори.Какво ще става с тях
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 11:32

За прокурорите е възможно, ако няма жалби. Никой не казва - нека ако някой е питал да каже?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 13:56

Anonymous написа:За прокурорите е възможно, ако няма жалби. Никой не казва - нека ако някой е питал да каже?

КОЛЕГИ, ИМА СЪОБЩЕНИЕ В САЙТА НА ВСС, КАСАЕЩО КЛАСИРАНИТЕ В КОНКУРСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 14:09

Да, но там не знаят дали има жалби. Във ВСС ли трябва да проверим?
Гост

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 14:23

Искат актуален адрес и мобилен телефон, защото документите ни са във ВСС. 3 броя снимки за документи, да помислим за вариант за превод на заплатите по дебитна карта, евентуална смяна на личния лекар. За прокурори и съдии няма организация за общежитие на този етап. Имат само идеи. Много са внимателни и отговарят качествено на въпросите. Това е от НИП-засега.
Гост

Следваща

Назад към Съдебна власт