- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 1
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс
Здравейте и от мен.)
Въпроса ми е директно за интервюто, което се провежда. Тъй като ми се обадиха, че във вторник трябва да се явя на такова, искам да попитам какво конкретно трябва да подготвя от нормативната база?
Закон за Митници, Акцизи е ясно, че съм ги прочела след като съм минала теста, но дали се хващат и задават въпроси за нещо по-конкретно?
Въпроса ми е директно за интервюто, което се провежда. Тъй като ми се обадиха, че във вторник трябва да се явя на такова, искам да попитам какво конкретно трябва да подготвя от нормативната база?
Закон за Митници, Акцизи е ясно, че съм ги прочела след като съм минала теста, но дали се хващат и задават въпроси за нещо по-конкретно?
- mirama
- Нов потребител
Последна промяна impressed на 09 Авг 2012, 22:58, променена общо 1 път
Завърти си очите и си погледни между ушите!
-
impressed - Младши потребител
Психическата подготовка не е проблем. Аз си казах кое по-конкретно ме интересува. Точно въпросите, които са "по същество".
- mirama
- Нов потребител
Някой от новоназначените за разследващи инспектори да има информация относно обучението - кога почва, колко ще продължи, къде ще се проведе?
- Materazzi
- Младши потребител
Здравейте, пуснати са доста щатни бройки за мл. инспектори в АМ и този път реших и аз да пробвам. Искам да попитам на явявалите се досета, върху какво да се готвя са теста? Предполагам, че ще има логически въпроси, но дали ще има въпроси от нормативната база, ако да, кои закони да чета? Надявам се да има отзовали се и да ми се изяснят нещата! Благодаря предварително.
- rrubov
- Младши потребител
Мен също ме вълнуват въпросите на rrubov,моля някой да отговори по-подробно.
- daritt
- Младши потребител
Здравейте, и аз мисля да се ява на този конкурс. Може ли да подам документи едновременно за конкурса за инспектор в митница Столична и Аерогара София?
- iliankka
- Младши потребител
За подготовка:
– Закон за митниците;
– Правилник за прилагане на закона за митниците;
– Закон за акцизите и данъчните складове;
– Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове;
– Валутен закон;
– Закон за държавния служител;
– Закон за марките и географските означения.
Тестовете най-вероятно ще са три:
- Тест за интегритет/лоялност, който напоследък стана популярен в медийното пространство;
- Тест за интелигентност;
- Тест с въпроси от материята - за този не съм много сигурен дали ще го има и какво точно представлява;
– Закон за митниците;
– Правилник за прилагане на закона за митниците;
– Закон за акцизите и данъчните складове;
– Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове;
– Валутен закон;
– Закон за държавния служител;
– Закон за марките и географските означения.
Тестовете най-вероятно ще са три:
- Тест за интегритет/лоялност, който напоследък стана популярен в медийното пространство;
- Тест за интелигентност;
- Тест с въпроси от материята - за този не съм много сигурен дали ще го има и какво точно представлява;
- elmazov
- Младши потребител
И аз ще се явявам на този конкурс, за митница Бургас
информацията е че ще е тест за интелигентност и тест за интегритет, тъй като е за инспектори
започнах да се готвя с тестове за интелигентност има ги в книжарницата, доста се доближават до техните.
Успех на всички!
информацията е че ще е тест за интелигентност и тест за интегритет, тъй като е за инспектори
започнах да се готвя с тестове за интелигентност има ги в книжарницата, доста се доближават до техните.
Успех на всички!
- annadim
- Нов потребител
Колеги моя съвет е ако нямате връзки , само ще си убиете 1 ден и ще се поразходите малко.
- radenko1
- Младши потребител
Последна промяна inima2009 на 09 Авг 2012, 00:36, променена общо 1 път
- inima2009
- Нов потребител
inima2009 написа:Аз поддържам предишното мнение.Явявах се през май на конкурс за експерт рентгенови системи(инженер съм).Бях от издържалите успешно теста.На интервюто така и не разбрах какво не ми харесаха!
Колега отключи си ЛС!
- radenko1
- Младши потребител
Последна промяна inima2009 на 09 Авг 2012, 00:37, променена общо 1 път
- inima2009
- Нов потребител
Много се страхувам, че колегите с предишните няколко мнения са прави. Ще съм им благодарен, ако дадат малко инфо за да не се ловим като балами. Ще е жалко да си жертва човек една седмица и да учи като луд материята и после да го прецакат.
- aliod
- Нов потребител
Хора и аз така си мислех отначало, че като си научиш законите и си подготвен за др 2 теста и ако си ги изкараш няма да те прецакат, но колкото и да учиш каквото и да направиш на теста ако нямаш "човек" те късат и не ти казват нищо, нито защо , най-много да стигнеш до интервюто и там ....., сега относно предстоящия конкурс новата песен на нов глас за Столична и Аерогара подали 600, допуснати 500 и 50-60 човека до интервю и пак наши/ваши
- radenko1
- Младши потребител
Последна промяна inima2009 на 09 Авг 2012, 00:34, променена общо 1 път
- inima2009
- Нов потребител
Здрасти колеги.Искам да ви попитам има ли някаква надежда да успееш без да си човек на някой?Питам защото брат ми току що завърши и се е записал за въпросния конкурс.Има ли някакви надежди или е като при нашите дисциплини(съдийски и прокурорски),т.е. всички са назначени ,а конкурса е просто формалност?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Последна промяна impressed на 09 Авг 2012, 22:59, променена общо 1 път
Завърти си очите и си погледни между ушите!
-
impressed - Младши потребител
Във връзка с посоченото по - горе мнение бих искал последно да кажа и приключвам коментарите си тук(безмислено е). Агенция " Митници " винаги е била Партиийната каса на управляващите т.е за неразбралите от там се финансира Изпълнителната власт. В момента хора в Митниците се назначават само с Партииен бюлетин и всички запознати в дълбочина с дейноста на Агенцията го знаят. Точно заради такива "Пробвай па докато не стане" се прокарват и техните хора в масовката от изгарящи от желание хора да влезнат в системата е идеалният параван за внедряването на избраните хора!!!!! Успех все пак....
- radenko1
- Младши потребител
Колеги, здравейте. Пиша Ви във връзка с настоящия обявен конкурс за младши инспектори в Агенция Митници, на който се записах и надявам се да бъда допуснат (аз съм за гр. Пловдив) Въпроса ми е, може ли по- точно някой да ми опише какво представляват тестовете и от къде да си набавя информация за евентуална подготовка и въобще има ли смисъл от такава, и като цяло да споделите какви са тенденциите при подбора на кадрите? Да отбележа, че нямам "връзки" в тази сфера и отивам така да се каже на принципа "каквото сабя покаже"...
- jan_klod1
- Нов потребител
|
|